Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ke svobodě

Ke svobodě

Globodecristal Básně » Smutné

Anotace: Aneb jak ochránit své já?

Světlo klidu projasňující tvář,
a tma upadající k lhostejnosti,
nechávám za zády svou žalář,
snad cestou z ní nabudu důstojnosti.

Balancuji na dlouhém klíči,
jenž cestu ke svobodě otevřít má,
a básní tichou cestu mou mi líčí,
tón po tónu mou stabilitou cloumá.

Cesta dlouhá - bez kroků,
boje těžké - bez zranění,
pár hodin k nahrazení roků,
pár hodin na zánik utrpení.

Ruku v ruce s nenávistí,
za patami dobrá vůle,
ta sfoukne všechno jako listí,
a já dočkám se cíle.
Publikoval(a): Globodecristal, 27.4.2012
Přečteno (118x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti