Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dechem katedrál

Dechem katedrál

xoxoxo Básně » o Lásce

Anotace: ----http://www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0

-----------

Tvá ústa vyleštěný šperk
touha vlastnost oceánu
tichý povzdech odevzdaný ránu
Horkost těla plamen v krbu
sílou připomíná skálu
i pevnost kovu..
nekonečný bod zlomu

Vzpomínky ..
nedostupnost dolu
pro mě však poklady
pod mlhou i kapkami
z doteků pod námi
tektonickými deskami
Zem chvějící
tajemstvím nás zahalí
Můj element transformace
ohnivý kovář uvnitř plane
Kypří mou zem stopami polibků
guru v pastelové barvě nektaru
odlévá vůni do chrámu poezie
Fialový fluorit kosmického vědomí
okvětními plátky vyzdobí

Přitahuješ mě do hlubin
dechem katedrál
naplněn pohár života
ve svaté zemi
Tvé díkuvzdání odevzdám..
a devět pekel vystřídá třináct nebí
čas se změní
nebude mít moc

slunce cestuje hvězdami
pod mocnými symboly
pak maluje kruhy do polí
podivné soukolí
energií věčnou nás propojí
Na Tvém těle snídám posvátná místa
v malinovém rozednění
nad záhadnými piktogramy
Vanilkové snění se skořicí
vášeň v jahodové pěně utopená
horečka sobotní noci stoupá
tebou naplněná zcela
Propojená kořeny podivné proměny
do zlatého věku pochodní
své stopy do mě otiskni!

-
-
Publikoval(a): xoxoxo, 22.4.2012
Přečteno (160x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., modrá, Psavec, J's .., Martin Havlíček, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 16:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti