Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska na jedno použití.

Láska na jedno použití.

děda včela Básně » o Lásce

Anotace: Vypozorováno z okolí.

Člověk je tvor společenský,
těžký život je bez ženský,
když se splaší hormony,
bývá smutno bez ženy.

U žen je to zrovna tak
a není to naopak.
Žena – to je krása sama,
také chce být milována.

Když se ti dva spolu najdou,
každou chvilku k sobě zajdou,
vše si řeknou navzájem,
krásný život prožijem.

Slibují si neustále,
chtějí býti spolu dále,
věrnost, lásku slibují,
pak se spolu milují.

Věčnou lásku chtějí žít,
společné i děti mít,
že je dobře vychovají,
do života rady dají.

Láska, je věc citu a emocí,
kdy dokáží si pomoci,
ve strastech i radostech,
v nouzi, stáří, nemocech.

V žití není jenom svátek,
také přijde černý pátek,
to se láska prověří,
zda není jen pápěří.

Může se však také stát,
že přestanou se milovat,
špatné je, když děti mají,
pak se o ně nestarají.

Příkladů, těch máme dost,
to láska není, ale vypočítavost,
děti si pak přehazují
a život jim komplikují.

Svatba, děti, potom rozvod,
a konečný jejich rozchod,
to už není čestné žití,
toť láska jen na jedno použití.
Publikoval(a): děda včela, 21.4.2012
Přečteno (195x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: wild_wyvern, modrá, Psavec, Martin Havlíček, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 16:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti