Brněnské bledule
Brněnské bledule
Anotace: Jedny jsou za třicet,jiné za pět set...
Na hlavě malovaný šátek
Jak kraslice
Tváře vrásčité
Jak jablíčko po zimě
Stojí na rohu Mendlova náměstí
Stydlivě
A nabízí kytičku bledulí za třicet
(To aby si přilepšila k důchodu)
Čerstvé svěží natrhané nejspíš
V chráněné oblasti
Mám nemám koupit jarní kytičku
Co voní jen
Zakázaným ovocem
Spěchám a v kapse cinkají mince
Šalina odjíždí se zvoněním
Od Hlavního nádraží
Na rohu se krčí zkřehlá místní
Bledule
Vztekle za mnou sykne
Rychlovka by byla za pětistovku frajere
Spěchám a v kapse cinkají mince
Cink měls cink měls cink měls
Nás dát babičce za kytičku bledulí
Publikoval(a):
Tonyend, 16.4.2012