Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jarní

Jarní

Někteří se nemůžou dočkat
až jaro pomůže galantně zimě
odložit kabát
to bude slávy
nejen v mírném pásmu
sluníčko přihodí pod kotel
že z toho sněhulákům spadne
nejen brada
ale poteče jim do bot tak
až pod sebe nadělají loužičky
a mezi černé uhelné knoflíčky
spadne zmrzlý mrkvový frňák
až se jarní vítr opře
do starého koštěte
které zabubnuje zimě umíráček
na vysloužilý papiňák
příroda se nadechne k rozpuku
po dlouhém zimním spánku
a dýchne jarní náladou



Já jsem jiný
já mám jarní náladu celý rok
a užívám si ji plnými hrstmi
i když venku fouká ještě ostrý severák
i když mráz na oknech maluje
fantastické ledové květy
jak Salvátor Dalí
já mám doma ve dřezu teplou vodu
já jsem už v jaru namočený
a dobře je mi
s Jarovou pěnou barvy duhy a Aloe Vera
stačí kapka jedna a ten zázrak je tu
každý den mohu oslavovat Jarní pěnovrat
a nádobí jen chválu pěje o Jaru
o jeho síle převeliké
a jednou možná díky proktrendgemblu
i větru a dešti poručíme
ale o tento skvostný jarní pocit
jste již dnes
vy
vlastníci myček na nádobí
navždy ochuzeni

Nevíte už nic o Jarové vodě
jak zavíří ve dřezu
když zátka se vytáhne
Publikoval(a): Tonyend, 8.4.2012
Přečteno (918x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: choza, Martin Havlíček, Květka Š., děda včela, Psavec, dlouhejkour, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 13:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti