Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MAGNETY

MAGNETY

dlouhejkour Básně » o Lásce

Anotace: ... trocha fyziky aplikovaná na vztahy potažmo lásku ...

MAGNETY

Možná je to otřepané
Asi spíše pro děti
Je to tak i v lásce dané
Funguje jak magneti :-)

Vše má býti spárované
Řekl ten co všechno stvořil
Dualita alias polarita
V hlavní roli bude tu

A tak vše co v páru není
Honí a hledá protějšek
Chlapi jako součást jsoucna
Blond, zrzku či brunetu

Však záleží tu na znaménku
Které jsi dostal do vínku
Zkoušet přemoci tuhle pravdu
Nestojí snad za zmínku

Přitahující přitahuje
Silnější slabšího nabalí
Pronásledovaný na útěku je
Nechtěný žádá pozornost

Tlak vyvolává protitlak
Odpuzující odpuzuje
Když magnetismus komplikuje
Tak je lepší říci dost

Buď jsi zápor nebo plus
Se stejným znaménkem
Spárovat se někdy zkus
A ...

... co jsem to chtěl vlastně říct ... ???

Aha ...

Jen to, že se přitahují
Opaky ...
Ale nemusí se to brát doslovně
Tak to taky ...

:-)
Publikoval(a): dlouhejkour, 8.4.2012
Přečteno (178x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, Martin Havlíček, Jin&Jang, děda včela, NikitaNikaT., Globodecristal

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 17:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti