Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Boj

Boj

Globodecristal Básně » o Životě

Anotace: "Krása milostného boje spočívá v tom, nevzdát se hned napoprvé.."

Já bít se budu, dál a dál,
a strach utopím v hlouposti,
ač lsti se člověk bál a bál,
já probiju se ke konci.

Ke konečnému vítězství,
já najdu rychle klíč,
přijmu každé bohatství,
a ztrátě vyjdu vstříc.

Do boje půjdu vždy s hrdostí,
s vírou a štěstěnou po boku,
když pocítím smůlu až do morku kostí,
zaženu ji slzou v oku.

Považujte mne za snílka,
považujte mne za mrtvolu,
oboje je velká mýlka,
jdu za hlasem svého ortelu.

Já porvu se za svoje bytí,
k lásce a životu mám vlídný postoj,
"Jen ten je hoden svobody a žití,
kdo každý den jde za ně v boj".
Publikoval(a): Globodecristal, 5.4.2012
Přečteno (93x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti