Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prosvětlení slz

Prosvětlení slz

MartyH. Básně » o Lásce

Anotace: ... touha,naděje, láska, hledání a i beznaděj, smutek, samota momentů a mnohem víc se ukrývá v lidské duši.. (2002)

Prosvětlení slz

Stojím v reálnu najivních protestů
srdcí, co nenašly slzy čistoty
v hlubinách zármutku z odlesků
očí v temnotě vzdálené jistoty.

Bytím v parscích stíny spaluji
pro krásy obrysů k světelným stěnám
vciťuji posloupnost a pomalu vzdaluji
vteřinu vznícení, co v plamenech hledám.

Prolétnu časem svůj jediný okamžik
Tebou obsypán s květy v oslavách
rtům zamlklým, kterým chybí vzlyk
polibek zašlu prostorem v tichých obavách.

Zmýtám provazy v obnově myšlení
vklíněné střepy činů sami padají
obcházím v bolestech Ty tratoly chycení,
přesto krvácí dlaně mé, co tápají.

Jsem vsoukáván v uzlinách s Tvými doteky
rohože puklin hledám sousledem probdění
smýkám se samotou příkopů do stoky
a v kaluži temna nacházím svitu lomení.

Prameny sluncí těla má svazují
s úsměvy krás v obdobách souladu
ostych zdvojení pro tíhu shazují
v soucitu chrlených omamných odhadů.

Dělím částečna na rtech Tvých v rozpacích
a prokluzem v momentu, myšlenkou prostoupím
zkrze slz odlivů na nebi ve mracích,
kde osvětu nadějí s rozvahou dostoupím.



Marty H. 2002
www.myspace.com/m_artyh
Publikoval(a): MartyH., 2.4.2012
Přečteno (164x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Brazzillka, Rezervé, Engliš, děda včela, Martin Havlíček, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 18:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti