živýmrtvý
živýmrtvý
šortky kšilt a cikareta
v ústech klid a pěst
z předměstí a měst
šli do širého světa
velké mládí bezedné
volnost, doma na kordy
hudba na tři akordy
časy čistě nezbedné
zdálo se nám všechno putna
věk i zákon na hraně
rodiče jak piraně-
voda čo nás drží u dna
pryč jsou padlé dekády
jablečné večery poezie
rozmluva páteční (v) "polici-je"
zůstaly v šuplíku nápady
stydlivý životabuřič
s kravatou, kufrem, svetrem
ponurým kilo-metrem
mizí před duší svou pryč
každý se "má" usadit
říká figura ve stoje
různé jsou životní postoje
ať živý je jak chce být
vracím se znova do doby
kdy nikdy vlastně nebyl jsem
vynořen, dojat, otřesen
hledáním vlastní podoby
Publikoval(a):
Mladý pán P., 29.3.2012