Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Obraz

Obraz

Daroval jsi mi bílé plátno.
Nejdřív mě to trochu zmátlo.
Vždyť já přece nemaluju.
Ale nenapadlo by mě,že ti jednou poděkuju...

I za těch pár tahů štětcem,co jsi mi ukázal.

Nikdy neměla existovat žádná výsledná podoba tohoto díla.
Měla jsem si to přiznat,když vyschla i ta poslední kapka barvy,co ještě zbyla.
Jenže já jsem nechtěla dopustit,aby náš obraz čekal prázdný sál,a tak jsem krví malovala dál.

Zaslepená možnou velkolepostí obrazu,
nevšímala jsem si tvého výrazu.
Říkal,že už jsi nadobro pryč,
že tohle není obraz,ale kýč.

Danajský byl tvůj dar,
už nezjistíš,kolik měsíců života,mě stál.
Teď visí v rámu nad topením,
kdo je to na něm po mém boku,nevím.
Publikoval(a): ajala, 21.3.2012
Přečteno (161x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Rejan, choza, Lilien, Mells, Martina Primová, NikitaNikaT., děda včela, Marci-Tami

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 21:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti