**Pohlazení
**Pohlazení
Anotace: A to jarní...to potěší.
***********
Teplo jarní mi vlasy pohladí
trochu se zamračí,to nevadí,
zatím z toho mraku nezaprší
poupata na stromě to potěší.
Ten mrak odplul si po obloze
slunce se usměje,zas je blaze,
poupata a lístky se rozvinou
a včelky dělnice je neminou.
Seberou každičký prášek pylu
a potom zaletí s ním do úlů,
včelky si zaslouží pohlazení
a včelař ten medové políbení.
Odkvetly kočičky odkvetly brzy
nikoho to však vážně nemrzí,
to jarní počasí to se moc snaží
co březen rozvařil duben dovaří.
I když nás zima občas postraší
a bílým sněhem trochu zapráší,
ztratí se a ani očkem nemrkne
aspoň do podzimu si oddychne.
.......
(Ta paní Zima)
(UŽ USÍNÁ…)
**~**
Publikoval(a):
Květka Š., 20.3.2012