Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Třínohý Pes

Třínohý Pes

Averzus Básně » Balady, romance

Anotace: Moje prvotina při psaní hudebních textů, kterou vzdávám hold všem třínohým psům, kteří i bez končetiny dokážou běhat dále.

Intro:
Pes má jen tři nohy, ta čtvrtá je dřevěná!
******
Ulicí v nočním městě
kráčí starý skleslý tvor
promočen sprchou deště
slyší jen starých domů chór.

Jeho tělo křivé, vratké
o třech nohách kráčí dál
jeho bytí nebylo krátké
odporný pach tu kolem zavál!
*****
Hymnus:
Třínohý pes kráčí ulicí
na těle má nádor rychle bující!
*****
Jeden pahýl vláčí s sebou
nikdo ho tu nemá rád
netuší kam jeho kroky vedou
nemá se už čemu smát.

Jednou se už vyvrátí
chcípne - žádný funus
tělo se do země navrátí
krutý světe - to je humus!
*****
Outro:
Stále kráčí nocí, dnem
jednou budem - tímto psem!
Publikoval(a): Averzus, 16.3.2012
Přečteno (146x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lilien, Martina Primová, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 23:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti