Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Housle

**Housle

Květka Š. Básně » o Lidech

Anotace: Ze šuplíku...O houslistovi z metra...

Houslista
-----
Promrzlé prsty hřeje si houslista
jak v metru na schodišti sedá
ten starý muzikant na schodech
studených
ztracený houslový klíč asi hledá.

Na prsty dýchne pak trošičku tepla
z futrálu své housle vybalí
na struny zabrnká noty však nezná
kolíčky si potom housle naladí.

Nehraje sice jak Paganiny
ale jeho struny smyčec pohladí
cestující z metra co kolem chodili
u starého houslisty se zastaví.

A chvíli tiše stojí v němém úžasu
co se to ozývá na schodech za krásu
ty housle jsou jako Stradivárky
asi z čarovného dřeva z první várky.

Pár drobných do futrálu padalo
a znavený houslista smyčec upustil
hrobové ticho pak v metru nastalo
když houslista svůj život ukončil…

Kde sedával,tak nad tím schodem
na stěně houslový klíč už visí
každý se na klíč smutně podívá
a vzpomenout na houslistu z metra
si musí…..
-------
Publikoval(a): Květka Š., 15.3.2012
Přečteno (235x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Huhlinka, modrá

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti