Tři věštkyně
Tři věštkyně
Anotace: ještě že neprodávaly hrnce nebo deky, domů bych je nepustil ale i tak poučení je...
Na náměstí po poledni
Tři snědé tváře se na mne smějí.
Mladý pane,
za dvacku se vám Osud zjeví,
přečtu vám jej z dlaně!
Jedna uchopila moji ruku,
aniž bych si přál vědět, co mne čeká a nemine
a už čaruje po mých čárách,
a ty dvě kolem krouží jak korouhvička na kostelu,
tisknou se k mému tělu-
snad aby té první dodaly síly k věštění
a já stojím zcela omámený.
Čeká vás velká láska!
Daleké cestování!
Velké překvapení!
Za dvacku by toho bylo docela dost
kdybych po pár metrech,
když zmizely jak Polednice
nezjistil,
že mi z kapsy zmizla s jejich čáry
jaké překvapení,
všechna má hotovost!
Publikoval(a):
Tonyend, 13.3.2012