TOULAVÁ.
TOULAVÁ.
Anotace: Když odejde tam na druhou stranu blízký člověk,zbude černá díra,do které se beznadějně propadáte.Zvlášť,když se svět kolem vás ubírá směrem,kterým jít nechcete...
Toulám se ranní
rosou v jaru
jež vůní provonělo
celý kraj.
Slyším vzdálené
a přec tak blízké
tóny hrané na kytaru.
I zpěvy slyším.
Zpívají mě,ve mě
i skrze mě,o tom,
že je tu zase máj.
Napiš mi báseň
o naději.
Proč slavík
mi už nezpívá?
Když končí
pravda v beznaději
i rána bývaj šedivá.
Napiš mi báseň
o naději.
jak žít mám dál
v té přepodivné
zemi,kde úspěch
zisk a slávu
mají lidé nejraději.
A kdo jsem já
když v lůně lesa
nejlíp je mi?
Toulám se ranní
rosou v jaru
jež vůní provonělo
celou zem.
a slyším vzdálené
a přec tak blízké
tóny hrané na kytaru.
Ptají se mě,
se mnou i beze mě,
kde jsi?
A kdo já vlastně jsem?
Publikoval(a):
Ružka, 12.3.2012