Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kříž u potoka.

Kříž u potoka.

děda včela Básně » o Lásce

Anotace: Láska a drogy. Příliš častý jev současnosti.

U potoka stojí kříž,
pojďme k němu trochu blíž,
co na desce kříže psáno,
to se stalo, to je dáno.

Zde leží ta, jenž chtěla žít,
bez kokainu nemohla však být,
píchla více nežli měla,
proto se zde utopila.

Rodiče jí pole dali,
aniž by jí dobře znali,
doma nyní v práci schází,
její jméno Anastázi.

Nechce býti doma selkou,
k bezdomovci lásku měla velkou,
s ním se chtěla milovat,
spolu také drogy brát.

A že lásku velkou měla,
více roztoužit se chtěla,
on prý jí má málo rád,
kouří trávu akorát.

To si právě v roztoužení,
píchla svojí dávku denní,
on si vzal jen lysohlávku,
proto našel zpátky lávku.

Druhy lásky chtěla znát,
ve vodě se milovat,
v potoce je vody málo,
osudem se toto stalo.

A to je tam všechno psáno,
na vědomost lidem dáno,
že drogové opojení,
to pro lásku dobré není.

Mladí lidé – pozor dejte,
čistou lásku užívejte,
drogy – raděj nechte být,
pro svou lásku chtějte žít.
Publikoval(a): děda včela, 11.3.2012
Přečteno (154x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: exKlarka, Martin Havlíček, Jin&Jang, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 18:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti