Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cvrček.

Cvrček.

děda včela Básně » o Lásce

Anotace: Jen tak - pro radost.

Pod oknem mi občas cvrká,
cvrček svojí písničku,
on tam k sobě přivolává,
vyvolenou samičku.

Cvrkal dlouho, také krásně,
cvrkal celé cikády,
a to pro svou vyvolenou,
že jí lásku navrátí.

Cvrčková jej poslouchá,
jaké tóny cvrček má,
a že cvrkal falešně,
tak si u ní necvrkne.

Z toho plyne poučení,
pro to lidské pokolení,
kdo si cvrká falešně,
tak si také necvrkne.
Publikoval(a): děda včela, 10.3.2012
Přečteno (211x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: wild_wyvern, NikitaNikaT., střelkyně1

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 18:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti