Nic o Týně
Nic o Týně
Anotace: Vlastně nic o ní. Nikotýně...
Ty, jediná pod sluncem,
máš tolik jmen,
že nestačí kalendář.
Ve dne v noci hoříš touhou,
dálkami exotickými voníš.
Zbožňována, nenáviděna,
pro tebe, s tebou, bez tebe
denně se umírá
bez vyhlášení války.
Duše tvá černá je
oděna v bílém rouše.
Milencům svým zaslepeným¨
slíbíš nevinnost za zradu,
sama však vyžaduješ věrnost
až do hrobu.
Nabízíš se na každém rohu,
holka prodejná,
projeví-li poslední přání,
dáš se i odsouzenci na smrt,
lásko prokletá,
cigareto.
Publikoval(a):
Tonyend, 9.3.2012