Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Alenka krátky život měla

Alenka krátky život měla

mariška30 Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: O mojí neteři Alence

Narodila se Alenka malá,
Dawnov syndrom měla,
dva defekty na srdíčku,
ještě něco na pupíčku.

Operují jí hned pupíček,
potom se dají do srdíček.
Operace v Bánské Bystrici byla,
dopadla dobře, Alenka je čilá.

Alenku domů pustili,
na kontroly sní, jezdili.
Kontroly byly v pohodě,
zpátky stáli v koloně.

Ve tři a půl letech,
Alenka chodit začala.
Ve čtyřech letech,
operace jí čekala.

V Bratislavě operace byla,
nebyla to žádna dřina.
Operace dopadla výborně,
domů jsme jeli společně.

V pěti letech ještě jedna,
operace nebyla snadná.
Komplikace nastaly,
přístroje za ní dýchaly.

Komplikace byla dlouhá,
zůstala nám jenom touha.
Jestli se s toho dostane,
bude to pro nás nádherné.

Alenku s toho v Bratislavě dostaly,
do Bánské Bystrice jí převážely.
Převezli jí jenom na chvíli,
pokud se pán doktor nezmýlí.

Pán doktor se zmýlil,
špatné léky jí nasadil.
Špatné léky Alenku ničily,
na konec jí zabili.

V pět a půl letech umřela,
bílou rakev mněla.
Na bílé rakvičky, červené růžičky,
kolem hlavičky, růžové kytičky
.
Publikoval(a): mariška30, 8.3.2012
Přečteno (187x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Huhlinka

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 15:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti