Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Blaník

Blaník

Lukáš Běhůnek Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Sám v blanické rytíře věřím, neb dávají naději a tu nikdo nikomu nikdy nemůže sebrat.

V Blaníku armáda spí,
se zbraní dříme,
určitě nikdy nezaspí,
když tu pořád bdíme.

Mnozí je čekají,
a však spějí dál,
jiní však vyhlížejí,
kdo bude světa král.

Válka v dálce boří,
ale nepřekročí náš práh,
dokud lid v Blaník věří,
nebude nikdy národa vrah.

Čtyři směry určují,
odkud přijde ten mrak,
jelikož Blaník pořád stojí,
bude vlát ten český znak.
Publikoval(a): Lukáš Běhůnek, 7.3.2012
Přečteno (175x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 09:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti