Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

První rande.

První rande.

děda včela Básně » o Lásce

Anotace: napsáno svým vnučkám.

Přijde, nepřijde, přijde,
nebo výmluvu si najde,
trhá plátky z kopretiny,
je tak pěkný, jak je jiný.

Trhá, už otrhala celý květ,
dívka mladá, líbezná,
již jí bylo šestnáct let,
dnes však první rande má.

Už přichází, už ho vidí,
celý nesvůj jak se zdá,
v ruce kytku, jak se stydí,
i on první schůzku má.

Stále myslí, co mu řekne,
co jí bude povídat,
už se chvěje, srdce měkne,
snad odhodlá se i pusu dát.

Povídali sobě dlouho,
o všem možném, o ničem,
pusa byla, dávná touho,
bude jejím rytířem.
Publikoval(a): děda včela, 7.3.2012
Přečteno (307x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 19:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti