Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Děvka

Děvka

Tonyend Básně » o Životě

Anotace: přítulná k těm, co dají víc na misku vah...

Spravedlnost postává u cesty k soudu
a jak děvka
v ruce točí namísto kabelkou
cinknutou váhou
a ráda vozí se ke stání
v kličkách paragrafů

Oděna v šatech od Morálky
Spravedlnost šlape
i když má oči zavázané slepá není
v jednom oku slzy roní smutná Pravda
v druhém spiklenecky mrká Lež

Směje se a ráda karty hraje
děvka prodejná
kdo dá víc tomu dá
ochotně vyhrne sukni
a Pravdě utře slzy než
roztáhne studená stehna

Hrát s ní vabank
Jak
když pasák v taláru
pro ni karty míchá a
na stůl padají esa z rukávu
Publikoval(a): Tonyend, 6.3.2012
Přečteno (107x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Martin Havlíček, střelkyně1

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 18:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti