**Zimní spánek
**Zimní spánek
Anotace: ..medvědi,medvědi,dobře to věděli..
Brblání
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Zimní spánek skončil
moje medvíďata
celá chundelatá
to aby medvěd skočil
třeba do potoka
který tady blízko cáká
a přitom by se naučil
jak voda potichu
si brblá v jeho kožichu.
A všechny ryby ve vodě
ty koukají teď zvědavě
kdo se to k nim přišel
do potoka koupat?
Ta jedna ryba,zvědavá,
tam plout raděj neměla
medvěd ji teď v tlamě
už pevně drží
jo,jak dobrý oběd
ta ryba skončila
i tak to v životě rybím běží.
Ten medvěd huňatý
se potom válí v trávě
břicho má plné
začíná blahem broukat.
Lehne si na záda
to mu jde hravě
než řekneš „švec“
tak medvěd „zařezává“.
A to je jasná věc…
*****
Publikoval(a):
Květka Š., 3.3.2012