Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Máš v sobě..

Máš v sobě..

xoxoxo Básně » ostatní ...

Anotace: ......* Dignus est intrare :-)

http://www.youtube.com/watch?v=P3ulheTtDeo&feature=related

----------------------------



Ve čtyřech živlech
sublunárního světla
oheň,zem,vzduch a voda
tvoří se alchymie světa
přiřazena
kvintesence pátá jsoucnost
přírodní filozofie
živel nebeský
lineární pohyb látek pozemských

a ty v kruhovém pohybu
ovládáš záchvěvy všech mých pocitů
Do sféry pozemské jemný éter
na plátno i do štětce
Tvá tvůrčí síla čaruje
..ach,ta božská substance destilací
léčivá síla motor hnací

Máš v sobě..
podivuhodný způsob ohně
horký i suchý
a vodu,ten živel chladný
tak vlhký
Láska,bylinná vůně esencí
chci mnoho Tvých vydání
antických živlů
ten Merkur filozofů milování
tajná farmacie vzrušení
ostré koření
elementy vznášení

Jsi můj Antonie-Joseph Pernety
znáš působení síly
i její kvality
Já čarodějka..
mám příchuť Quinta essentia vini
jiskra ohně i viny
opojení
alkoholovou výhní
Ty ..spiritus co pozbyl hvězd
elixír 14.století
naděje i prokletí

anima spojená s materia prima
ušlechtilý kov co ve mně dřímá
.. s tebou
tělem i duší
jsme dva elementy co jim to sluší

-
-
Publikoval(a): xoxoxo, 1.3.2012
Přečteno (156x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Lugilla, střelkyně1

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti