Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Odchází...

Odchází...

Duší nepřítomni – vždy se navrací
snad bude tam věčně zapadat slunce…
rozbité a ledabyle slepené –
laciná náhražka letních romancí.

Pečlivé vyrovnané věky klikatých rýh,
hřeby pomalu zatlouká,
v zákrytu všedních dní…
osvěžení hledá v obrazcích pih –

Od cizince ze všech měst
věčně nového odvrací svou tvář;
nezralostí promítá otisky rtů.
Kam se poděla „rytířská“ čest?

Prodá kus srdce – jen tak svádí:
„Kdo nabídne nejvyšší cenu?“¨
V otrhaných šatech řve
neopatrností rozbouřeného mládí.

Zlákalo je poblouznění,
zbytečná lítost vypila slzy –
bezedná sklenice jim připomene
hořkost na jazyku zapomnění.
Publikoval(a): Lugilla, 29.2.2012
Přečteno (129x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, whiolet, Lilien, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 20:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti