Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hvězdotrnové výztuže

Hvězdotrnové výztuže

xoxoxo Básně » Smutné

Anotace: ------

---------

http://www.youtube.com/watch?v=5-MT5zeY6CU&feature=related



Rozvlněná bouře v tříšti cyklonu
padá do sklepení duše
do vyhaslých zraků
kráčí pozpátku do říše raků
Plní plíce studenou září
útroby tráví jedovatými slovy
Bolest trhá osamělá křídla
černé svědomí tě stíhá
je jak návnada co číhá..

ametystové ledovce studí
v srdci tuhne krev
za zdí zase probouzí
sirény teskný zpěv
Ztracené ohně znovu ožijí
v tvém těle zkáza Pompejí
temným myšlenkám se to nepřejí
jen ať se břehy zachvějí
Kam mizí jistoty?
..střílí je za ploty
vypouští žílou dávku absintu
a světlo chrámů shazují z útesu

Tam..
za černou mlhou zloděsů
hvězdotrnové výztuže
přes obruče olověné duše
zalité do betonové skruže
srdce marně tluče..
mysl tváří se hluše
za závojem schizofrenie
malé šílenství
má dnes prvenství
..vesluje přes rozvodněnou řeku
všech podivných pocitů
a hořkých dýmů

nejde roztrhnout tu mlhu
ulitou z olova
ta úzkost jak balvan
teskně dosedla
v kolozpěvu vod
teskný to doprovod

--

---
Publikoval(a): xoxoxo, 28.2.2012
Přečteno (76x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Psavec, Lugilla

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 13:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti