Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Před spaním

Před spaním

Globodecristal Básně » o Věcech

Anotace: Co člověka napadá, když nemůže usnout.. :)

Tma, když světlo zhasne,
kdy okno zatáhne se,
a kdy dveře zaklapnou se,
pak hledejte očima a třeste se,
kde nic to nic nepřinese.

Nicotná místnost bez hluku,
kde stín se vrhá na kliku,
a kde hlasivky v němém výkřiku,
chtějí pomoc od díků,
a ve tmě prosí o dýku.

Ta dýka z chladné oceli,
teď lehá zhlehka na posteli,
kde vzpomínky si vzpomněly,
že právě teď zapomněly,
jak žít a kam se poděly.

Oběví se s ranním světlem,
teď bloudí snovým světem,
za štěsím až k neřestem, 
prý cíl bude upřesněn,
až Arabela otočí prstenem.

Teď sbohem prý mi dají,
ale cestu stále tají,
asi se tak nestarají,
nehody se jim nestávají,
teď rukou sbohem mi oznamují.
Publikoval(a): Globodecristal, 26.2.2012
Přečteno (368x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 09:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti