Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nositel světa

Nositel světa

ZENITZERO666 Básně » o Bohu, víře, náboženství

Anotace: a neb, jak to onehdá doopravdy bylo-nebylo, ale spíš bilo... že by do očí?... :D a sakra :o)) ...s doslovem o Řecku na konci, který je však absolutně mimo mísu. Cháááchááááá :D ;D .D

**************************************
**********************************
Jsem nositel světla*************
nositelem stínů,
jsem nositel ohně vzduch
rodných hrud i klínů.

Nesu co snesu
více neunesu,
říkají mi Atlas
občas Zemí třesu.

Vzívám její mocné síly
vzívám vlny tsunami
jícen zkázy duní ve mě
schován mezi vlnami.**********
********************************
Tíha světa slunce zář**********
slanej pot rozžírá tvář,
oceán omýlá břehy
útesy skal písek pláž.

Už jsem jí pln vyčerpání
do tý hvězdy vrhnout chtěl,
teď se okolo ní točí
a na mě Bůch zapoměl.

Odpočívám na věčnosti
na pokraji vesmíru,
zbyla jenom legenda
na zažloutlym papyru***********
**********************************
**************************************

A Olympští bohové?
Na ty zanevřel i čas.
Staré dobré doby v Řecku
odvál vítr - vzal je Ďas :O)
Publikoval(a): ZENITZERO666, 26.2.2012
Přečteno (182x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Rezervé, Andy86, Martin Havlíček, Ružka, Lugilla, Lilien

Spodek

Stránka generována 14.5.2024 09:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti