Zrození
Zrození
Jak těžký ustát prkno na vlně
a nikdy pravoúhle jak na zábradlí.
V jistotě snad šťastni jsme,
ale tak to prostě nechodí.
Jak je krásně v širé dáli,
paprsky městu požehnaly.
Topoly se mírně vlní předehrou Pražskému hradu.
Opodál Slunce žhne do City Toweru.
Kéž bys tu stála vedle mně.
Satelity se smějí na družice
a přece se jemně dotýkají.
V čem vězí krása všeho poznání?
... v poměru ...
Co je navenek pravoúhlé,
musí být uvnitř amplitudou
a naopak.
V páru,
hašení požáru,
smíchání koření,
černé a bílé,
hořce sladkém,
v polykání slov
Mistrovská díla ustát jej,
dobře namíchat.
... Znamení ...,
že prach jsi a v prach se obrátíš.
... jen tak ...
Publikoval(a):
Jin&Jang, 18.2.2012