Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prosím o jedno

Prosím o jedno

Globodecristal Básně » o Lásce

Anotace: Už přijď!

Člověk ptá se - já se ptám,
co dál a dál?
Co dál já dělat mám.

V řetězu samoty, já uvězněna jsem,
zámek těžký a spolehlivý.
A tak ptám se a ptám..
Co s tím řetězem,
co s ním dělat mám.

Hledat či čekat,
ani jedno se nevyplácí.
Objevíc se někdo, 
kým řetěz třebas přeťat,
po pár dnech se vytrácí.

Tak má naděje,
opět ten tam. Pryč.
A tak mou iluzi, 
přeseje,
a opět přijde bič.

Ten bič. Úkrutný.
Rány nezanechává.
Avšak duch můj bičem zraněný,
bojí se,
slzy v sobě ponechává.

Tak přijď můj sne,
já v žaláři zmatku a ve strachu,
zajata.
Tak přijď ty vzdálený dne,
čekám na prahu,
zhroucena.
Publikoval(a): Globodecristal, 18.2.2012
Přečteno (239x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 01:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti