Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Starý kufr

**Starý kufr

Květka Š. Básně » o Věcech

Anotace: ..a v něm poklad...

************
Děti kdysi schovaly si
co se ještě hodit musí,
prý "na někdy později".
Asi na to zapomněly.
Raději.

Teď na půdě leží léta
kufr,co projel kus světa,
je uzamčený na klíček
a hlídá těch pár věciček.

Jsou tam:
dvě autíčka na klíček
bez ocásku králíček,
roztrhané korálky
pohlednice obálky,
z leporela jenom půlka
jedna kouzelnická hůlka,
pak nemrkací mrkačka
a bublifuk bez očka,
hříbek jako pokladnička
není v něm však ani kačka,
ze stavebnic kostek pár
a loutky,kašpárek a král.

Co s pokladem uděláme?
V bazaru ho neprodáme,
tak ten poklad zaprášený
dál zůstane uzamčený.

V tom starém kufru
na půdě...
...
Publikoval(a): Květka Š., 14.2.2012
Přečteno (357x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: MartyH., kryplik, NikitaNikaT., modrá, J's ..

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 09:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti