Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nádherná báseň

Nádherná báseň

ajík Básně » o Životě

Anotace: hodně

Název básně: Když jsi smutná


Když jsi smutná
tak i kapky deště bolí
rány se otevřou
a naplní se solí.
Držím tě za ruku
a nemám žádnou záruku
že nezůstanu
o žebrácké holi.

Když jsi smutná
tak mi něco ruce sváže
do mé hlavy mlčky
vpochodují stráže.
Všechny mé nápady
hned zahánějí do řady
a stříhají puškou
té největší ráže.

Když jsi smutná
tak i sochy v parku brečí
stromy procitnou
a mluví lidskou řečí.
Tiše tě konejší
jak umí stromy vezdejší.
A náhle jsi více svoje
nežli něčí ...
Publikoval(a): ajík, 12.2.2012
Přečteno (320x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, NikitaNikaT., Lugilla

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 19:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti