Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vítr z podzimu

Vítr z podzimu

Vysvlékl jsem tisk
z novinového papíru
oblékl si slova
vítr klepal špačky
vyhodil jsem staré známé
do proutěného koše
vzlétl do oblak
chvěly se
až se z nich kouřilo
polykal jsem dým
věrně jako pes
jsme lidé
ozývalo se
z lidského rozhlasu
máme srdce
měkké
tvrdé
stačí si vybrat
sáhl jsem si na hruď
slyšel jsem celý svět
v panoramatickém záchvatu
mávl jsem do prázdna
louskl klouby starým známým
to na rozloučenou
poslal mužský polibek
pro ženské vzplanutí
tak trochu imitace
mého ticha
a podzimní ulice zatáčela
do věčností.
Publikoval(a): Martin Kredba, 9.2.2012
Přečteno (178x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kett, Květka Š., NikitaNikaT., ZENITZERO666, Kytka62, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 17:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti