Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mallorca

Mallorca

Jednoho dne, na ostrově jménem Mallorca
záhadně rozzářila se Polárka.
Co oznamuje toto znamení?
Že další z mallorčanů už není.
Přisla noc a tma se snesla,
mallorčané vzali lodě, vesla
a i přes vlky, co v lesích vyli,
nebožtíkovi pohřeb vystrojili.
A k čemu byly vesla a lodě?
K posvátnému obřadu na vodě.
Tělo bylo uvázáno k nejvyššímu bodu..
Přesněji řečeno-na rozhledně k hromosvodu.
A pak, s ranním rozbřeskem,
byl jeho osud zpečetěn bleskem.
Publikoval(a): Cataliina, 7.2.2012
Přečteno (86x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 04:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti