Cesta Prahou v duchu Vánoc
Cesta Prahou v duchu Vánoc
Anotace: vánoční a poslední v roce 2011
Cesta Prahou v duchu Vánoc
Časem proudíš,
směr si sám řídíš.
Strážci nad tebou bdí
a každý krok sledují.
Po dlouhém mostě jdeš
a myšlenkami po něm pluješ.
Světlo na věže dopadá
a mozaika krásy tím začíná.
Nad ohněm své ruce hřeješ
a vyřezané obrazce v dřevě pozoruješ.
Oheň tiše praská
a plameny do nebes posílá.
Kolem starého mlýna projdeš
a mystičnost v tomto místě najdeš.
Mnoho legend povídá,
že duše ďábla kolem něj létá.
Pomalu po schodech stoupáš
a koledy od lidí posloucháš.
Bílý poslové na nebi krouží,
atmosféru tím jen dokreslují.
Bránou na historické místo si došel
a déšť se na zem zkrápěl.
Ten nejvyšší bod na tebe stále čeká
a z dálky na tebe už volá.
Letošní vycházka trochu jiná je,
jelikož vánoční náladu smutek narušuje.
Lidé časem odchází,
ale jejich duše tu zůstávají.
Plamínky všude u sochy hoří
a rudé moře semknutí lidu tvoří.
Vše na tebe dopadá
a mysl tím na pokoji nenechá.
I tak se ale domu těšíš,
jelikož rodinnou pohodu si náladu tím spravíš.
Publikoval(a):
Scorpio17, 5.2.2012