Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hvězd/y/(ný) pr/a/(á)ch

Hvězd/y/(ný) pr/a/(á)ch

Jin&Jang Básně » o Lásce

Anotace: Ne/vinná Láska ( http://www.youtube.com/watch?v=C_vEJpgRhZQ )

Chytit Tě za ruku, sen se proměnil.
Né..!..počkat!..byl to jen půlnoční odraz.

A však včera okraden jsem byl.
Doklady, kabát,... daroval mi závrať.
To zas on mě navštívil,

.. zvrat...

Jeho bílá ruka z poza černého roucha, podala mi nůžky.
To abych opět ustříhl z metru svých pronajatých dní.
Pod kápí skrývá bílé kosti, jen doba jej změnila.
Kosa by ho zřejmě prozradila, vyměnil jí za tužby..

... v sáčku.

Chtělas hračku?...tak tady prosím, vem si, ber, do sytosti.

Dostal jsem vyplatit zámečníka a velký okno k tomu.
Zas lituju, proč ty litry vína, roztrhaných ctností,... znovu.

To abych zapomněl, TO...!,

... co že jsem to vlastně chtěl?

Počítám pozpátku onu zahrádku. Byla chyba věřit v Ní.
Nikdo se už nedozví, že jsem měl lidi moc rád a že sám jsem do bahna po pás spad.
I když jim to nepřisuzuju, každá měla na tom svůj podíl

- vinu.

Zbavovaly mne pomalu a neviditelně všech iluzí.. o zítřku.
Povolil jsem opratě, uzda spadla nezvratně.
Čekám úder do zátylku.
Však On zas příde a já na chvilku budu moct zapomenout.
Bylas ta poslední..

... rána...
Publikoval(a): Jin&Jang, 31.1.2012
Přečteno (122x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 22:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti