Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Štěpánská

Štěpánská

tleskot Básně » ?nezařazené?

Anotace: Na Štěpána není pána aneb ...už je po Vánocích

Odložena na okno do dvorka,
když splnila svůj úkol vánoční,
spěšně odkvétá něžná barborka
a jmelí, které z lustru ční,
ještě vzkazuje nám i dětem
že není jen pověrou zpáteční,
že zdraví a štěstí dál může jít světem.

Z rádia už zní Štěpánská
o tom, jak upad na ledu
v kuchyni z trouby zavoní
kachnička k dnešnímu k obědu.

Dnes sejdeme se po roce
jak kdysi s bábou a pradědou.
Známka, že další Vánoce
máme zas v životě za sebou.
Publikoval(a): tleskot, 30.1.2012
Přečteno (71x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: CULIKATÁ, Kett

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 18:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti