Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Abeceda

Abeceda

Rendys1970 Básně » o Lásce

Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=eNLlkJctSto&feature=fvst

A jako astra, střapatá květina
B jako blín, po něm dobře nebývá
C jako citrón, mám kyselé úsměvy
D jako durman, po něm nic nebolí
E jako eukalypt, medvídek koala
F jako fialka, co náladu dodává
G jako gladiola, štíhlá a nádherná
H jako heřmánek, jeho vůně je omamná
CH jako chrpa, modravá růžice
I jako ibišek a čínský navíce
J jako jahoda, lesní i zahradní
K jako koniklec, nikdy nezazvoní
L jako lilie, vznešenost dodává
M jako mařinka, drobná a voňavá
N jako narcis, značící hrdost
O jako ořešák, ví co je tvrdost
P jako pelyněk, hořký a léčivý
R jako růže, vyloudí úsměv hřejivý
Ř jako řeřicha, co teď mám psát ?
S jako sasanka, co bych měl znát ?
Š jako šafrán, a za ním výprava
T jako třezalka, nevím jak vypadá
V jako vlčí mák a báseň poslaná
Z jako zvonek co konec odmává
Publikoval(a): Rendys1970, 28.1.2012
Přečteno (127x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 22:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti