Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vymlouvání

Vymlouvání

R.Samildanach Básně » o Životě

Anotace: Taková malá parodie na klasické dílo. Poznáte jaké? :c) Mmch. bylo zadáno pět slov, která má báseň obsahovat, ale to vlastně není důležité.

Večer strávil jsem u sklenice, hladící klapky klávesnice
v hlavě vína trošku více, zaměstnán byl spoustou chyb.
Zvuk telefonu ze světnice, ruce dávám na dlaždice
marně šmátraje po klice, ptám se, ,,zvlád´ bys to líp?“
Na držku padám, ,,Do prčic!"

,,Haló! Tvoje kráska, hlásím! S šampusem to k tobě hasím.
Zachtělo se mi z nenadání… po čem? Hádej! Máš mě rád?
Chci být prostě s tebou, zkrátka.“ Křičí na mě ze sluchátka.
,,Toužím po tvém objímání. Chci se hodně milovat,
než posledně čekám víc!"

Takhle nemůžu jí přijmout. Jak setkání s ní se vyhnout?
Zdřevěnělý jazyk žvatlá, ,,Nemůžu! Ne! Teďka ne!
z přednášek jsem unaven. Pro samou práci nejdu ven.
Když narychlo to teďkon zpatlám, pokud se zázrak nestane,
nestihnu to do státnic!"

Prostě, sprostě zkouším lhát, ač už nemusím pracovat,
dnes na její milování z vejšky jenom pouštím hlen.
A když příště zavolá, ať nemá mě za vola
Místo nechutného lhaní prostě budu připraven,
nezklamu ji nikdy víc!
Publikoval(a): R.Samildanach, 26.1.2012
Přečteno (132x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Jin&Jang, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 17:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti