Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Všude a stále

Všude a stále

NikitaNikaT. Básně » o Životě

Anotace: Dílko, které bylo publikováno na Liter.cz. Jsou lidé, kteří se neustále opakují, stále se snaží zničit něco, co zničit se nedá a mrzí mě, že se to neustále opakuje... a to kdykoliv, bez ohledu na den. Aktuální, bohužel. :´o(

Anotace: Inspirace okolím, dnešní dobou...je to mrzuté, ale prostě to tak je a vypadá. Někdy to bolí, až moc zatraceně bolí... Modřiny druzí nevidí, ale v lásce je na sobě vidíme, ještě že máme jeden druhého a kéž by je nedostávali Ti, kteří za nic nemohou...



Všude kolem se pořád plíží,
jako jedovatý lstivý had,
všechno si ráda prohlíží,
po intrikách má stále hlad…

Vezme si, co se jí jen hodí,
i za cenu, že to ukradne,
vždyť ráda ubližuje, škodí,
zbaběle Tě ze zadu napadne…

Výhružky jsou jí za vlastní,
vůbec se na nikoho neohlíží,
věnuje se střežením pastí,
pozor na ni, už se zase blíží…

Srdce má nejspíš z velkého ledu,
když dokáže jít přes mrtvoly,
umí kolem pusy mazání medu,
když nepodlehneš, vytáhne pistoli…

Začne Tě s radostí a libostí vydírat,
věř, má svoje veliké zkušenosti,
až začne na Tebe své blesky upírat,
těší se, že bude inkasovat výnosnosti…

Když se proti ní Tvá slova bouří,
nic ji neodradí, nový nápad dostane,
trapné gesto, že nehlídá, jen kouří,
kdo ví, kdy to skončí, tohle přestane…

Lidské chování nezná svých mezí,
někdy nestačíme se prostě divit,
jak dokážou být neúnosně zlí a drzí,
mít toliko najednou “krásný“ aktivit…

**************************************
"Snad jednou ta osoba pochopí,
že ubližovat se nevyplácí,
v den, v ten jediný moment,
až se jí to všecko vrátí"
***************************************


Copyright © 2010, NikitaNika
Publikoval(a): NikitaNikaT., 12.1.2010 (starý Liter.cz)
Publikoval(a): NikitaNikaT., 22.1.2012
Přečteno (130x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Božská Isis, modrá, CULIKATÁ

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 15:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti