Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska

Láska

Básník Kafka Básně » o Lásce

Anotace: Po dlouhé době další výtvor :) /21.1.2012\

Plná slastí, plná bolesti,
chvíli štěstí, chvíli neštěstí.
Plná krásy, plná rozporů,
pocit, že máš v někom oporu.

Plná vášně, plná zrady,
není zlá, má i klady.
Jenže bolí víc než hřeje,
díky ní upadáme do beznaděje.

Zvedne tě ze dna, po chvíli vrátí zpět,
milovat můžeš zítra, milovat můžeš hned.
Je jako déšť letní, nikdy jí nečekáš,
jednou tě překvapí, podruhé se polekáš.

Zapomenout nelze, je tak dlouhodobá,
najdi cokoliv, ničemu se nepodobá.
Nejen pocit, nejen prázdná slova,
rozhodnutí, které nelze dělat znova.

Čas, který vrátit nemůžeme,
lék, který jinde nenajdeme.
Právo, které nám nikdo neupře,
cit, kvůli kterému jsou rozepře.

Pevnější než led, silnější než víra,
buď setrvá, nebo zbyde v srdci díra.
Nic a nikdo nezmění to, že miluješ,
kvůli pocitu falešné věci slibuješ.

Na kolena tě srazí a nechá klečet,
můžeš se vzpírat, můžeš brečet.
Pamatuj, že příjde láska další,
tak nenech se zlomit falší.
Publikoval(a): Básník Kafka, 21.1.2012
Přečteno (302x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Aniel, Linzerka, Jin&Jang, Marci-Tami

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 22:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti