Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mám ráda u řeky...

Mám ráda u řeky...

Marci-Tami Básně » o Přírodě

Anotace: Dnes v zimním kabátku je moje řeka a mě se trochu zastesklo po letním jejím šatu......

U řeky vlahý večer mám ráda
a písčinu, kde mušle leží,
kdy zvolna chlad z řeky vstává
a bílá pěna z dálky sněží.

U řeky mám břízy nejraděj
a olše,v jejichž stínu se tělo chvěje,
cvrčků šum a vášek rej,
v dálce u chat někdo píseň pěje.

Ráda rybáře vidím
za clonou par s lodíčkou línou
se ploužit šerem večerním,
kdy červánky s modrou mlhou splynou.

Mám ráda večer, když se nachýlí
a měsíc se v řece houpá,
ten noční chodec, napilý
modrou parou z vody stoupá.

Poslouchám šplouchání vln ztišených,
spřádám rytmus hudby,
při vzpomínkách časů minulých,
píšu básně plné tužby.
Publikoval(a): Marci-Tami, 21.1.2012
Přečteno (437x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Cataliina, CULIKATÁ, Květka Š., J's .., Kytka62, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti