Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kam řítí se svět....

Kam řítí se svět....

Marci-Tami Básně » o Životě

Anotace: ....jen pár postřehu z autobusu....nespokojenost,nejistota....prostě jen povídání si několika cestujících...a tak jsem si jen psala do mobilu...

Tak nevím, kam řítí se svět.

Ustarané pohledy jen spoře střídají úsměvy.

Kdo pracuje
měl by se smát.
Né zadumaně přemýšlet,
co do hrnce dát.

Rodiče tápají,
kam dítě dát,
Vybraná škola,
kolik je bude stát.

Střední věk neví,
zda důchodu se dožije.
Možná něco uspoří
a důstojně dožije.

Rozdělení jsme na chudé, bohaté.
propasti mezi námi hlubší, hluboké.
Poctivost se pomalu vytrácí,
podvod a lichva do útoku vyráží.

Bez pořádných zákonů
právo nemá nárok,
Však ještě je naděje,
možná bude líp – za rok?

Do toho rybníku nepatřím,
nejsem dravá ryba,
není u mě schovaná
jedovatá slina.

Do vínku jsem dostala
nekrást a neklamat,
poctivě pracovat
a své bližní milovat.

Tak řekněte čím jsem vina,
že ze mě není lidská hyena?
Publikoval(a): Marci-Tami, 20.1.2012
Přečteno (105x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kačen, CULIKATÁ

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 15:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti