Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

šestatřicet setin palce

šestatřicet setin palce

Chtěl jsem poznat lásku, poznal pláč beznaděje,
před bubínkem tančíc v jeho tyky tyky taktu.
Pár hříbat na bocích a ruka co se chvěje
se smrtí se smlouvá na smutečním paktu.

Chtěl jsem poznat víru a poznal ji v kvelbu,
šestatřicet setin ušmudlaný víry
Chceš-li mít jistotu, zdokonaluj střelbu
a do setin inchů převáděj dál míry.

Chtěl jsem poznat něhu a bolest jen sklízel,
tři tucty setin palce a projektil z mědi.
Hlad po poznání kdysi nenávratně zmizel
mluvit bude osa: terč, oko, muška, hledí.
Publikoval(a): R.Samildanach, 15.1.2012
Přečteno (79x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., Lugilla

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 15:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti