Za trnkovým keřem
Za trnkovým keřem
Anotace: opatrnosti není dosti
Řídký sobotní podvečer a
slova jak šípy s jedem
to co příjde vím předem
jak blesk jsem tupě sveden
na cestu do tmy, do šera
boty křupou ve vločkách
- ne z vody ale z ovsa
ne, teď nedělám hopsa
v kapse maso pro psa
chmurné kroky v tmách
škubu rohlíky srně
utírám pot z čela
krev z dlaní a
ty věci kolem
ach světe bez světel
tys přeživší naděje
zkáza kdo v tobě dospěje
komu život žít prospěje?
na to se nebere zřetel
temný les, ticho, sníh
saju sílu, tajím dech
stíny zla v mých snech
kočky drápy dráždí plech
jsem klidný, toť můj smích
drolím chleba kanci
měsíc má opar
z kance je ovar
víly pro mně tančí
jen pár chvil a jsem
- plný síly a náboje
s jehličím staré sekvoje
duševně napůl rozkrojen
otočím se, zaspím sen...
Publikoval(a):
Mladý pán P., 12.1.2012