Vodníkovi
Vodníkovi
Anotace: ...aneb ježibabí mudrlantská...
Pověz mi, pokud víš, příteli vodnický,
možná napadají mne jenom nesmysly,
ale ty dobře znáš zrcadlo hladiny,
takže i trochu svět planet a vesmírný...
Jak člověk mění si kresbu čar na dlani,
může svým životem pohnout i hvězdami?
Myslíš, že volbou svých životních postojů
může vyslat změny až někam nahoru?
Je možné způsobem života pozměnit
osud určený všem příštím pokolením?
Nebo astrolog a i jeho záznamy
počítají s bytím, lidskými změnami?
Možná je dopředu klad nebo zápor dán,
to, jestli smutek či radost si vybírám,
jenom naplňuje cos kdesi určené...
Já přesto věřím, že láskou čarujeme...
Publikoval(a):
Cecilka, 11.1.2012