Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pocity a možnosti

Pocity a možnosti

eurius Básně » ?nezařazené?

Anotace: Bez anotace

Zoufalé volání z hlubin se ozývá,
malá rybka tlamku otvírá.

Ledový golem kráčí do nebe,
ochotně umřel by pro tebe.
Člověk či stroj ho nezastaví,
on blok však sám si vystaví.

Pochopil, že bezsmysl smyslem jest
a nic jediným cílem cest.

Pod vlivem drog, navíc zmatený,
uviděl cesty, co se mu staví.
Jedna temná a opuštěná,
druha chtění a potěšení plná.
Třetí z nich, nejlepší z nich prý,
štěstí a radost žijí v ní,
jen tak šíleně podivný.

Jen jedna hodnota za moc však nestojí,
život se radši, potichu vytratí.

Pomalu staví se hranol k hranolu,
chtěl bych mít hrob z lesklýho mramoru.

Vzhlížíme ráno k obloze,
život však jenom iluze.
Publikoval(a): eurius, 10.1.2012
Přečteno (76x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koala-pancake, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti