Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Žijeme?

Žijeme?

tleskot Básně » ?nezařazené?

Anotace: Přežívání...

Co jsme to za lidi? Chceme žít, či přežívat?
Všichni jsme do kukly soukromí schovaní
Nechceme pravdě se do očí podívat
Lžeme si, hádáme, chválíme žvanění...

Po zdech si čmáráme přisprostlé obrázky
Ve velkoměstech žijeme bez lásky
Přátelství, manželství říkáme vztahy
Ke světovládě si volíme vrahy

Může se lidstvo pokroku domoci
Když stále jsou psanci, stále otroci?
Když války už nelze nahradit mírem
A redukce lidstva se má řešit virem?

Prznitelé moci vítězství slaví
Když občané při volbách zdvíhají ruce
K vztyčeným pažím zkuste zvednout hlavy
A vzpomeňte na slovo Revoluce!
Publikoval(a): tleskot, 7.1.2012
Přečteno (73x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Sandálek, NikitaNikaT., Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 17:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti