Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

...nejsou hranice

...nejsou hranice

xoxoxo Básně » Sci-fi, fantasy

Anotace: xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx


Jsi můj Attila

veledílo snové fantazie

bájný bijec co plní mé plíce

V kanafas beru snář

skrytá oblakem kouře

zas neumím se tvářit moudře

ach můj nepoznaný pouště..

nasedám na Tvého okřídleného oře

letím přes sedmeré moře



..nejsou hranice

jen klika mosazná dveře otvírá

přes oblaka bělasá

co poznáš už neláká

jen tajemno, to tě přiláká

Ve zmuchlaném kapradí

sny o vlhko jsou opřeny

snad děsí jen pověry

a příběhy co znovu ožijí..



Za tři chryzantémy ti zatančím

na duze snů a přeludů

zítra tu už možná nebudu

Nebeská lež protne jazyky

za vzlyky ..

cizí oči civí do tmy

v brnění z ocelové formy

zůztanou jen průrvy

V Tvém klíně klečím

ovečka zběhlá ze stáda



už neláká mě luxus blankytného vlaku

utopila jsem se v úsměvu

jednoho bělostného mraku

.. jen tak do tebe vkapu

volně,jen né v chvatu

Tvá novobarokní poezie

než skončím v pekle

Zběhlá s tlamy Konga

zvrhlá Amazonka

i filosofická pauza

za řasou ze sna..



Z měsíčních hor

slyš ten velebený chór

to už hnáty rvou

pravdě s přízvukem

ve snech se něco vzdaluje

chmura v močálech panuje

Má mysl utopena ve víně

chřest a kaviár

chutnal tak lacině



Na vodu položím plameny

i vstup do věčné zahrady

…pro tebe Attilo

mám popel básní

máš ho plné vlasy

A i když z noci

Valkýra vyhryzala hvězdy



..sny nepřestanou svítit

mám jich plné hrsti


+++
Publikoval(a): xoxoxo, 6.1.2012
Přečteno (386x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: saskatuna, NikitaNikaT., Linzerka, Lugilla, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti