Vlnou devátou..
Vlnou devátou..
----------------
Jak most máš křídla
v slzách květů roste síla
a smrt už mě neděsí..
perleťová noc
má v sobě něco z prokletí
i nevinny
věčné hodiny…v nás
tam kdesi písečná pláž
vůle i strach
lepkavá krev z čepele
v mém těle
nad dýmem z polibků
padám v peřeje
srdce po pitvě
pár rund v hospodě
útratu píši na dveře
uhlovou křídou
až do nebe
tasený meč
Tvé světlo přetne
Co zvučí nocí..
je to ten pocit
chlad hedvábí na nahém těle
noc svlékla mě
jak pachole v chlévě
Po houslových bocích
pramením v tobě
vlnou devátou
Střežím Tvůj přístav
z černomořské skály
tam na pomezí snů a zrady
Slyš ten vítr..
povídat v hlubinách
rozemlet v opiový prach
Ta teskná meluzína
opitá z kavkazského vína
hloubí šepotem
cestu do mého klína
a zas zní v dálce tamburína
tento den se neumírá..
Odpusť,neznám stud
a přec před tebou se skrývám
věčně jiná a přece stejná
snad i rozpolcená
..vyhnaná z ráje
kousla jsem do jablka
..planoucí šíp
proťal mi srdce z Adamova žebra
/
/
/
Publikoval(a):
xoxoxo, 5.1.2012